latinica  ћирилица
01/09/2024 |  10:46 | Autor: RTRS

Višković čestitao početak nove školske godine

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je svim osnovcima i srednjoškolcima u Srpskoj sutrašnji početak nove školske godine, uz poruku da je zadatak svih obezbijediti đacima kvalitetan obrazovni sistem koji će ih edukovati i osposobiti za ulazak u svijet odraslih.
Radovan Višković (foto: Vlada Republike Srpske) -
Radovan Višković (foto: Vlada Republike Srpske)

Višković je istakao da je u obrazovnom procesu presudna uloga prosvjetnih radnika, za koje je siguran da daju sve od sebe da, kvalitetnim prenošenjem znanja, daju nemjerljiv doprinos razvoju novih generacija, ali i društva u cjelini.

- Duboko svjestan da ste na tom putu suočeni sa nizom izazova, želio bih da vam iskažem bezrezervnu podršku, te da svakodnevno pronalazite nove motive za bavljenje vašim, plemenitim zanimanjem - naveo je Višković.

On je poručio da će na tom putu biti i vjerni saveznici - roditelji, bez čijeg razumijevanja i pomoći nije moguće zaokružiti obrazovni proces.

Višković je naglasio da početak školske godine za svakog učenika, a pogotovo najmlađe, koji sutra prvi put sjedaju u školske klupe, označava novu životnu epohu, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

- Našim učenicima želim da školske dane provedu u zadovoljstvu usvajanja novih znanja i da poštuju učitelje, nastavnike i profesore čiji rad je jedan od najvažnijih u cjelokupnom društvu. U svoje i u ime Vlade Srpske želim da poželim srećan i uspješan početak nove školske godine našim osnovcima i srednjoškolcima, njihovim roditeljima, kao i prosvjetnim radnicima - naveo je Višković u čestitki.

Nova školska godina u Republici Srpskoj počinje sutra za više od 117.500 učenika osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Prvi razred osnovnih škola upisalo je 8.957 učenika, a prvi razred srednjih škola 9.505 učenika.