latinica  ћирилица
01/09/2024 |  13:29 ⇒ 14:04 | Autor: RTRS

Cvijanović: Јedinstvo naroda - formula za očuvanje Srpske

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, koja je prisustvovala liturgiji povodom osveštanja Hrama Svetog proroka Ilije u selu Sitnica kod Ribnika, rekla je da je obaveza i ubudućem periodu da se gradi i modernizuje svaki dio Srpske, a da je današnji događaj pokazao da je narod okupljen oko Srpske pravoslavne crkve, te da je to formula očuvanja Republike.
Osveštanje novog hrama Svetog Proroka Ilije u Sitnici - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Osveštanje novog hrama Svetog Proroka Ilije u SitniciFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Svečani dan i divan povod danas u Ribniku. Zahvalnost i kumu hrama potpredsjedniku Vlade Srbije Aleksandru Vulinu, koji i na ovaj način pokazuje opredijeljenost da ne zaboravi na svoje krajeve i krajeve njegovih roditelja - rekla je Cvijanovićeva u Ribniku i dodala da ovakvi događaji uvijek okupljaju veliki broj ljudi, koji pokazuju njihovu pripadnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi, što je i najbolja formula za očuvanje Republike Srpske.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Dodaje da im je zahvalna na svemu tome.

- Zahvalnost ide i Vladi Republike Srpske i Vladi Srbije koje su dale ogroman doprinos kada je riječ o izgradnji hrama i mislim da je to prepoznato od stanovnika ovdje - rekla je Cvijanovićeva.

Kum Hrama je potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, koji je i pomogao izgradnju.

Liturgiju je služio Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije.

Liturgiji su prisustvovali i ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir, kao i ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić, načelnici okolnih opština i brojni vjerni narod.