latinica  ћирилица
01/09/2024 |  14:15 ⇒ 15:02 | Autor: RTRS

Vulin: Pomoć hramu moj način da zahvalim Sitnici i Manjači

Svaki čovjek treba bar dijelom da vrati ono što je dobio od zemlje iz koje je došao, te da je pomoć u izgradnji Hrama Svetog proroka Ilije u Sitnici kod Ribnika moj način da zahvali Manjači, Zmijanju, Sitnici i cijeloj Republici Srpskoj - poručio je potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.
Aleksandar Vulin - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Aleksandar VulinFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Nakon osveštanja hrama u Sitnici u opštini Ribnik, čiji je kum, Vulin je istakao da je ovaj kraj sačuvao vrijednosti koje su Srbi njegovali, a od kojih su se mnogi okretali i zaboravljali.

- Mi znamo ko smo i odakle smo, znamo zašto živimo i zašto trajemo. Radujem se što sam mali deo ovog velikog hrama. Ovde će se deca krštavati, ovde će se neko venčati, neko upokojiti, ali ovde ćemo se uvek sabirati -  rekao je Vulin i dodao da je ponosan što je dio Vlade i politike koju predvodi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji, kako je naveo, zna vrijednosti Republike Srpske.

Dodao je da smo dužni potomcima, kao i precima, da ostavljamo hramove.

- Dužni smo da nikad ne prestanemo da sanjamo srpski svet i damo sve od sebe da Srbi uvek budu ujedinjeni - poručio je Vulin.

Episkop Sergije istakao je da je veliki dobrotvor koji je pomogao da ovaj hram bude završen i kum ove svetinje potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.

 Episkop Sergije odlikovao je Vulina Ordenom mučenika bihaćko-petrovačkih za doprinos u izgradnji hrama.