latinica  ћирилица
01/09/2024 |  15:15 | Autor: RTRS

Stojičić: Nova školska godina da bude obilježena uspjesima

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić čestitala je svim učenicima, roditeljima, nastavnom i vannastavnom osoblju početak nove školske godine sa željom da bude obilježena znatnim postignućima i istakla da nastavnici treba da svojim radom nastave da inspirišu i usmjeravaju mlade generacije ka uspjehu.
Željka Stojičić - Foto: RTRS
Željka StojičićFoto: RTRS

- Pred vama je još jedna školska godina puna izazova i napornog rada na sticanju znanja i potrebnih vještina. Prvačićima posebno želim da im prvi dani u školskim klupama postanu lijepe životne uspomene - navela je Stojičićeva u čestitki.

Ona je naglasila da će Ministarstvo prosvjete i kulture posebnu pažnju posvetiti daljem unapređenju kvaliteta vaspitanja i obrazovanja kroz modernizaciju procesa nastave u osnovnom i srednjem obrazovanju.

- Svjesni važnosti bezbjednog okruženja za sve učenike, nastavićemo kontinuirano raditi na sprovođenju mjera za sprečavanje i prevenciju nasilja u školama. Zajedno ćemo se truditi da naše škole budu mjesta gdje vladaju sigurnost, poštovanje i međusobno uvažavanje - istakla je Stojičićeva.

Ona je zahvalila roditeljima za podršku koju pružaju djeci i nastavnicima, ističući da je njihov doprinos neprocjenjiv, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Nova školska godina u Republici Srpskoj počinje sutra za više od 117.500 učenika osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Prvi razred osnovnih škola upisalo je 8.957 učenika, a prvi razred srednjih škola 9.505 učenika.