latinica  ћирилица
01/09/2024 |  16:23 ⇒ 19:49 | Autor: sputniknews.com

Postavljene table prištinskih institucija na zgradama koje je zauzela policija u Leposaviću (VIDEO)

Na objektu u Leposaviću gde je do petka radio Privremeni organ opštine Leposavić, Institut za srpsku kulturu, Saobraćajna škola i gdje se nalaze i kancelarije mnogobrojnih organizacija danas su postavljena dva papira na kojima je napisano Ministarstvo za zajednice i povratak i Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i ruralnog razvoja takozvanog Kosova.
Republika Kosovo (Foto: Screenshoot YouTube) -
Republika Kosovo (Foto: Screenshoot YouTube)

Na jednom od papira je i uočljiva greška u prevodu na srpski jezik gdje stoji "Ministarstvo za zazebnice i povratak", javlja Kosovo onlajn.

Od subote, pored dežuranja naoružanih policajaca u pancirima, umjesto kombija postavljeno je oklopno vozilo specijalnih jedinica takozvane kosovske policije.

Specijalne jedinice tzv. kosovske policije obišli su i italijanski karabinjeri. Upad specijalnih jedinica tzv. kosovske policije dogodio se u petak, a sva ulazna vrata su nakon toga zapečaćena i ograđena žutom trakom.

Istog dana odnijeta je dokumentacija i tehnička opremam kako se pretpostavlja iz PO Leposavić, dok su na prostorijama Instituta za srpsku kulturu samo nasilno razbijena vrata, a do danas nije odnijet nikakav materijal.