latinica  ћирилица
02/09/2024 |  09:24 | Autor: TANЈUG

Knežević: Nećemo pristati na scenarije iz prošlosti

Koalicija "Za budućnost Podgorice" spremna je da na demokratskim principima i standardima bude dio nove vlasti nakon izbora u Glavnom gradu Crne Gore, a to znači, da koaliciona lista koja osvoji najviše glasova treba da predloži gradonačelnika, kaže lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević.
Milan Knežević - Foto: RTRS
Milan KneževićFoto: RTRS

- Sve drugo je za nas neprihvatljivo, i sigurno nećemo pristati na scenarije iz prošlosti kad su neki sa najmanjom podrškom građana dobili pozicije premijera i ministara - rekao je Knežević za podgorički Dan.

Knežević očekuje da koalicija "Za budućnost Podgorice" na izborima, koji će biti održani 29. septembra, još jednom potvrdi utemeljenost u biračkom tijelu i ostvari najbolji rezultat koji će omogućiti stabilno formiranje vlasti.

- Protekli vremenski period je pokazao da smo ubjedljivo najozbiljnija politička koalicija koja je svojim djelovanjem i na državnom i lokalnom nivou zaslužila veliko povjerenje građana što nas dodatno obavezuje da to potvrdimo i na izborima u Podgorici - naveo je Knežević.

Očekuje da će nova gradonačelnica Podgorice biti Јelena Borovinić Bojović.

- Јelena Borovinić Bojović će biti naš nosilac liste, i po svemu sudeći, jedina dama u ovoj političkoj trci. Upravo ova činjenica, i njen dosadašnji rad, daju nam za pravo da možemo očekivati da će ona biti nova gradonačelnica Podgorice. Naš grad je umoran od eksperimenata, političkih avanturista i lutalica, mandatopreza, odbjeglih odbornika, vreme je za stabilnost, ozbiljnost i odgovornost, a to jedino može donijeti koalicija "Za budućnost Podgorice - Grad svih nas" - poručio je Knežević.