latinica  ћирилица
02/09/2024 |  10:01 ⇒ 10:23 | Autor: RTRS

MUP Srpske: Nisu evidentirane prijetnje na "Gastro festu", Klincov demantovao svoju tvrdnju

Niko od policijskih službenika koji obezbjeđuju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika nije upućivao prijetnje učesnicima "Gastro festa", koji je juče održan u opštini Srbac, a nisu evidentirane ni prijetnje bilo kakvog obezbjeđenja, kako je to u svoj izjavi medijima prvobitno izjavio Nedeljko Klincov, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske) -
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske)

- Postupajući po saznanju da je navodno obezbjeđenje uputilo prijetnje učesnicima ovog okupljanja u šatoru koji je prethodno obišao predsjednik Republike Srpske, policijski službenici Policijske stanice Nova Topola obavili su danas razgovor sa Klincovom koji je demantovao svoju prethodnu tvrdnju - navedeno je u saopštenju.

Iz MUP-a su pozvali sve da se uzdrže od širenja neistina ove vrste koje ne doprinose opštem stanju bezbjednosti.

Portal "Srpskainfo" je objavio da su tokom "Gastro festa" veteranima prišla dvojica ljudi iz pratnje predsjednika "od kojih je jedan agresivno nastupio, a mogući incident na kraju je, ipak, spriječen".

Potpredsjednik Udruženja "Veterani odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske" Nedeljko Klincov, nakon što je juče na Fejsbuku objavio da je jedan od pripadnika predsjednikovog obezbjeđenja "pokušao sa prijetnjama", danas je objavio da to nije bilo obezbjeđenje predsjednika nego vozač načelnika opštine.