latinica  ћирилица
02/09/2024 |  12:33 ⇒ 12:53 | Autor: RTRS

Vučić: Pojedini iz BiH spominju samo mene i Dodika, ali nastavljamo da gradimo mostove i razvijamo Srbiju i Srpsku (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da u razgovoru sa drugim zvaničnicima i liderima govori isključivo o Srbiji, razvoju i očuvanju mira u regionu, dok sa druge strane dolaze informacije da pojedinci iz BiH tokom takvih sastanaka najviše govore o njemu i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, što ocjenjuje kao veoma loše jer pažnju treba usmjeriti na ekonomiju a ne politiku zasnivati na lažima.
Aleksandar Vučić - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Aleksandar VučićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Odgovarajući na pitanje novinara o navodnom uticaju Francuske na dešavanja u BiH, odnosno otvaranju diskusije o smanjenju uticaja OHR-a neposredno nakon razgovora sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom, Vučić je istakao da sa takvim zvaničnicima ne govori o drugima, kao što to rade neki iz BiH.

- Јedina agenda im je Republika Srpska, Srbija, Vučić i Dodik. Sada su u posljednje vrijeme ubacili i Orbana. Kažu da je to retrogradna politika, ali ne odgovaraju na pitanja zašto u BiH ne grade autoputeve i pruge. Kada ih pitate za drugo, onda sve znaju - rekao je Vučić u Stanarima.

Kaže da je godinama izložen neistinama koje protiv njega iznose pojedini u BiH, ali da on neće postupati na isti način jer je politika Srbije drugačija.

- Da me niste pitali, o tome ne bih ni govorio. Ničije ime nisam spomenuo. Svi bi da pokušaju biti političari preko Vučića. Naša politika je ta da razvijamo Republiku Srbiju, da pomažemo razvoju Republike Srpske i regiona koliko možemo, da ne ugrozimo mir - naveo je Vučić.

Ističe da je dugo razgovarao sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom tokom njegove zvanične posjete Srbiji, navodeći da navedeno pitanje nije bila tema.

- Trudim se da pravim mostove. Drugi u razgovoru sa zvaničnicima pričaju o meni. Od 45 minuta razgovora, toliko i govore o meni. Ti koji su mi to prenijeli nisu ni zapamtili koliko puta pominju Dodika. Za mene je jedini cilj da svi zajedno živimo u miru - poručio je Vučić.

Navodi da, bez obzira na laži koje se plasiraju, gleda pravo ispred sebe.