latinica  ћирилица
02/09/2024 |  12:38 ⇒ 12:48 | Autor: RTRS

Čubrilović: Važna bezbjednost djece u saobraćaju

Ministar saobraćaja i veza Repubike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će resorno ministarstvo i druge institucije iz ove oblasti reagovati na svaku situaciju kako bi poboljšali bezbjednost u saobraćaju, prvenstveno djece.
Čubrilović u posjeti Osnovnoj školi - Foto: RTRS
Čubrilović u posjeti Osnovnoj školiFoto: RTRS

- U posljednjih nekoliko godina imamo neka poboljšanja, ali stanje još nije zadovoljavajuće i zbog toga se i sprovode brojne aktivnosti - rekao je Čubrilović u Osnovnoj školi "Јovan Cvijić" u Banjaluci, gdje je počela preventivno-edukativna kampanja "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas!".

Čubrilović je povodom početka kampanje prethodno posjetio i Umjetničku školu "Vlado Milošević" u Banjaluci.

Čubrilović je poručio djeci da moraju da obrate pažnju na svoju bezbjednost i da slušaju starije i one koji se bave ovom problematikom.

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto moto savez Republike Srpske sa 48 Auto-moto društva i lokalnim zajednicama i ove godine sprovešće niz preventivno obrazovnih aktivnosti u okviru republičke kampanje "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas!" koja je zvanično počela juče i trajaće do 30. septembra.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Mladen Petrović rekao je da djecu treba edukovati o saobraćaju od malih nogu.

- Pokušaćemo da dođemo do što više škola u Srpskoj i da se naš glas čuje što dalje - rekao je Petrović.

Generalni sekretar Auto-moto saveza Republike Srpske Zoran Stevanović rekao je da AMS kao društveno odgovorna kompanija učestvuje u kampanjama. On je dodao da će u narednih 30 dana kampanjom biti obuhvaćeno oko 9.000 prvačića sѕ ciljem povećanja bezbjednost mališana u saobraćaju.