latinica  ћирилица
02/09/2024 |  13:09 ⇒ 13:38 | Autor: SRNA

Babalj: Uvijek kažnjavati isticanje ratne zastave sa ljiljanima u Srpskoj

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Darko Babalj čestitao je policiji Republike Srpske koja je prekršajno kaznila vozača četvorotočkašem na kojem je bila istaknuta ratna zastava takozvane Armije BiH, ocijenivši da u takvim situacijama uvijek treba tako reagovati.
Darko Babalj - Foto: SRNA
Darko BabaljFoto: SRNA

Babalj se na konferenciji za novinare osvrnuo i na balkansko prvenstvo za seniore u džudou u Istočnom Novom Sarajevu, navodeći da gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić treba da se izvine zbog dodjeljivanja nagrada sportistima takozvanog Kosova.

Babalj je istakao da političari moraju da procjenjuju šta će i kako uraditi i da li će uraditi nešto negativno po svoj narod ili neće.

- Iza onoga što su oni uradili nikako ne stoje građani Istočnog Sarajeva i Republike Srpske- rekao je Babalj u Istočnoj Ilidži.

Babalj je podsjetio da BiH nije priznala takozvano Kosovo, te je pružio podršku Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji.

U Istočnom Novom Sarajevu od 31. avgusta do 1. septembra održano je Seniorsko prvenstvo Balkana u džudou na kojem je učestvovalo više od 150 takmičara iz deset zemalja, a pokrovitelj je bio grad Istočno Sarajevo.