latinica  ћирилица
02/09/2024 |  13:37 ⇒ 13:37 | Autor: RTRS

Kostrešević: Policijski posao težak, ali human

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević poželio je danas srećan početak školske godine učenicima Srednje škole unutrašnjih poslova i na prvom školskom času istakao da je policijski posao težak i zahtjevan, ali lijep i human.
Kostrešević u školi MUP-a - Foto: Ustupljena fotografija
Kostrešević u školi MUP-aFoto: Ustupljena fotografija

- Siguran sam da će se vaši nastavnici maksimalno potruditi da vas obrazuju i obuče za rješavanje najvećih izazova s kojima ćete se suočavati tokom policijske karijere. Sama činjenica da ste baš vi, među velikim brojem kandidata, odabrani za pohađanje ove škole, govori nam mnogo o vašem kvalitetu i odlučnosti da postanete policijski službenici - istakao je Kostrešević.

Iz MUP-a Srpske je saopšteno da se njih 376 obrazuje po internatskom modelu školovanja, od čega je 179 maturanata, dok su 197 učenika trećih razreda.

Učenike je pozdravio i načelnik Uprave za policijsko obrazovanje Mile Šikman, ističući značaj policijskog obrazovanja i sistemskog rješenja za obrazovanje pripadnika MUP-a Srpske kroz Srednju školu koja funkcioniše u okviru Uprave za policijsko obrazovanje.

Vlada Republike Srpske je u martu 2023. godine donijela odluku o osnivanju Srednje škole unutrašnjih poslova.

Uz podršku Vlade Srpske, obezbijeđena su sredstva za osnivanje i njen rad, te prostor, oprema i nastavna sredstva u skladu sa pedagoškim standardima i normativima, te potreban broj nastavnika i stručnih saradnika.

Sama škola i Internat smješteni su u okviru kompleksa Centra za obuku u Zalužanima, kod Banjaluke.