latinica  ћирилица
02/09/2024 |  14:03 ⇒ 14:54 | Autor: SRNA

Vujičić: Politizuje se sportski događaj, a oglušuje na istinske probleme stanovnika

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić rekao je da nije uručio medalje sportistima takozvanog Kosova na balkanskom prvenstvu u džudou i da politički oponenti politizuju sportski događaj, a oglušuju se na probleme građana Istočne Ilidže zbog širenja sarajevskog aerodroma.
Miroslav Vujičić - Foto: RTRS
Miroslav VujičićFoto: RTRS

Vujičić je istakao da je njegov kolega u Predstavničkom domu Darko Babalj iznio nekoliko neistina u vezi sa sportskim događajem u Istočnom Sarajevu, koji su organizovali DŽudo savez Republike Srpske i DŽudo klub "Famos".

On je odbacio navode da je uručio medalje sportistima takozvanog Kosova, napominjući da postoje fotografije sa tog događaja.

- Јedan sportski događaj se politizuje i ljudi koji nemaju veze sa organizacijom se optužuju za tobožnju izdaju dok se o problemima građana Republike Srpske ćuti" - rekao je Vujičić.

On je dodao da je Babalj dužan da se izvini glasačima u Istočnoj Ilidži i razgovara sa njima o tome kako će prolaziti Ulicom Vasilija Grđića.

- Čudi me da on kao borac Vojske Republike Srpske nije zajedno sa mnom i ostalim izašao u Ulici Vasilija Grđića da pruži podršku stanovnicima Istočne Ilidže jer se Međunarodni aerodrom Sarajevo drugi put širi na teritoriju Republike Srpske i presijeca područje opštine Istočna Ilidža - rekao je Vujičić.

On je u izjavi novinarima u Istočnom Sarajevu podsjetio na 1992. godinu kada je upravljanje aerodromom u Sarajevu preuzeo UN, ocijenivši da se istorija ponavlja i da federalna firma ulazi na područje opštine Istočna Ilidža bez reakcije Babalja na tu ozbiljnu temu.

Vujičić je napomenuo da je za građane Istočne Ilidže i Republike Srpske mnogo veći problem pitanje širenja Međunarodnog aerodroma Sarajevo na teritoriju Republike Srpske.

Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Darko Babalj danas se na konferenciji za novinare osvrnuo na balkansko prvenstvo za seniore u džudou u Istočnom Novom Sarajevu, navodeći da gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i Vujičić treba da se izvine zbog dodjeljivanja nagrada sportistima takozvanog Kosova.

U Istočnom Novom Sarajevu od 31. avgusta do 1. septembra održano je Seniorsko prvenstvo Balkana u džudou na kojem je učestvovalo više od 150 takmičara iz deset zemalja, a pokrovitelj je bio grad Istočno Sarajevo.