latinica  ћирилица
02/09/2024 |  14:15 ⇒ 14:22 | Autor: RTRS

Predsjednik Srpske donirao udžbenike učenicima u Glamoču

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik donirao je učenicima u Glamoču udžbenike, a donaciju je danas uručio izaslanik predsjednika Srpske Nemanja Davidović.
Glamoč - Foto: RTRS
GlamočFoto: RTRS

Srpska djeca u Glamoču će od ove školske godine, nakon gotovo tri decenije, nastavu pohađati na srpskom jeziku.

Davidović je rekao da je predsjednik Srpske Milorad Dodik shvata koliko je ova donacija značajna za srpski narod u Glamoču, ali cijeloh BiH.

- Pitanje jezika je jako važno i mi shvatamo koliko je to važno za očuvanje identitetaa i kulture - rekao je Davodović.

Načelnik Glamoča Nebojša Radivojša rekao je da je uvođenje nacionalne grupe grupe predmeta jako značajno za Srbe u Glamoču.

- Ovo danas je lijep gest od strane predsjednika Dodika, koji je darovao knjige srpskog jezika i književnosti od prvog do devetog razreda - istakao je Radivojša.

Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacie BiH i poslanik u Skupštini Kantona 10 Goran Broćeta rekao je da je ovo danas istorijski dan za srpski narod u Glamoču.

- Iskreno se nadam da će ovo predstavljati preporod za srpski narod. Јako teško je bilo cijeli ovaj period dok naša djeca nisu učila na srpskom jeziku - rekao je Broćeta.

Iskazao je nadu da će ovo doprinijeti i povrtaku Srba u Glamoč.

- Ponosan sam što sam bio dio tima koji je izpregovarao da se nastava pohađa na srpskoj jeziku. Velika zahvalnost i predsjedniku Dodiku koji je bio uz nas - naveo je Broćeta.