latinica  ћирилица
02/09/2024 |  15:57 ⇒ 17:36 | Autor: RTRS

Više od 400 novih artikala u kampanji "Društveno odgovorni" (VIDEO)

Više od 400 proizvoda po nižim cijenama dostupno je građanima Srpske u kampanji "Društveno odgovorni". Potvrdio je ovo ministar trgovine i turizma Denis Šulić tokom posjete Prijedoru, te najavio finansijku pomoć za poboljšanje turističke ponude u ovom gradu.
Prijedor - Šulić - Јavor, "As market" - Foto: SRNA
Prijedor - Šulić - Јavor, "As market"Foto: SRNA

Kampanja "Društveno odgovorni" pokrenuta je u junu prošle godine. Trgovci su ponudili jeftinije proizvode, odričući se dijela marže.

U učestvuje 16 marketa, a očekuje se i 17-ti. Riječ je o ukupno 300 trgovina. U svakoj opštini Srpske bar jedna prodavnica je dio kampanje.

- Povećala se kupovina ovih proizvoda, a posebno što me raduje da je većina proizvoda koji su dio kampanje "Društveno odgovorni" proizvodi koji se proizvode u Republici Srpskoj - rekao je Denis Šulić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

Resorno ministarstvo najavilo je i finansijsku podršku izgradnji gradske plaže u Prijedoru.

- Vidimo da se broj noćenja u našem gradu u našoj lokalnoj zajednici povećao. Konkretno, kada govorimo o brojevima, to je preko 1.000 noćenja, negdje oko blizu 12 procenata - istakao je Slobodan Јavor, gradonačelnik Prijedora.

U prvih šest mjeseci ove godine u Srpskoj zabilježeno je 27.000 noćenja više nego u istom periodu rekordne prošle godine. Ipak, procjena je da oko 50 odsto noćenja nije prijavljeno. Uvođenje Centralnog informativnog sistema za prijavu turista tome bi trebalo stati u kraj.