latinica  ћирилица
02/09/2024 |  16:47 | Autor: SRNA

Za rehabilitaciju puta Donja Bukovica - Vršani - Bijeljina izdvojeno 9,4 miliona KM

Rehabilitacija dionice magistalnog puta Donja Bukovica - Vršani - Bijeljina u dužini od 18 kilometara planirano je da bude završena za oko 20 mjeseci, a za ovaj posao izdvojeno je 9,4 miliona KM, rekao je direktor preduzeća "Putevi Republike Srpske" Milan Dakić.
Bijeljina - "Putevi" - Dakić - Foto: SRNA
Bijeljina - "Putevi" - DakićFoto: SRNA

Dakić je danas sa direktorom "Bijeljina puta" Nemanjom Đakovićem posjetio mjesto radova koji se izvode u etapama po dva kilometra, a sredstva za ovaj projekat obezbijedili su Vlada Srpske, Ministarstvo saobraćaja i veza i "Putevi Republike Srpske".

Direktor "Puteva Republike Srpske" istakao je da se ova investicija smatra najhitnijom iz više razloga.

- Ovim putnim pravcem u proteklih godinu dana voze se velike količine uglja iz Krajine za Srbiju, a i ogroman dio prirodnog materijala za izgradnju auto-puta Bijeljina-Rača. Osim toga, ovo je veza Krajine i Banjaluke i tog dijela Republike sa Bijeljinom, a time i sa Srbijom - izjavio je novinarima Dakić.

On je naveo da radove koji su počeli prije desetak dana izvodi preduzeće "Bijeljina put", odnosno "Fortis grupa", s kojom "Putevi Republike Srpske" imaju izuzetno dobru saradnju.

- Za putnu infrastrukturu u sljedećoj sedmici biće izdvojeno još oko 6.400.000 KM - dodao je Dakić.

On je naveo da će u narednom periodu, uz redovno održavanje puteva, koliko se bude moglo, biti rađeni i regionalni putevi koji prolaze kroz mjesne zajednice Crnjelovo, te Јanja, dio prema Modranu, Ugljeviku.

- Na području Bijeljine biće rađena dva kružna toka, kao i proširenje mosta na ulazu u grad iz pravca Brčkog kod stovarišta `LD`. U projektu imamo i šest proširenja magistralno-regionalnih puteva trećom trakom - naveo je Dakić.

On je rekao da su te izmjene neophodne, jer se Bijeljina širi i povećava se broj građana i vozila.

Dakić je naveo da će dionica Donja Bukovica - Vršani - Bijeljina biti kompletno rehabilitovana i da bi do zime trebalo da budu urađene najrizičnije dionice, a da će se na proljeće ići dalje.

Direktor preduzeća "Bijeljina put" Nemanja Đaković rekao je da se radovi izvode sa izmjenjenim režimom saobrćaja i apelovao na građane da prate privremenu signalizaciju na ovoj dionici.