latinica  ћирилица
02/09/2024 |  19:14 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Dvodnevne borbe džudista zbog politike potisnute u drugi plan (VIDEO)

U Istočnom Sarajevu bura zbog organizacije balkanskog seniorskog prvenstva u džudou, na kojem su bili i takmičari samoproglašenog Kosova.
DŽudo, ilustracija - Foto: RTRS
DŽudo, ilustracijaFoto: RTRS

Takmičenju su prisustvovali i predstavnici vlasti Istočnog Sarajeva, grada koji je bio pokrovitelj ove sportske manifestacije. Poslužilo je to opozicionim prvacima za žestoke optužbe, ali ni odgovor istog intenziteta, nije izostao.

Dvodnevne borbe džudista potisnute su u drugi plan.

Dok se 150 takmičara iz devet država i samoproglašenog Kosova grčevito borilo za svaki ipon ili vazari, političari su "lovili" poene za govornicom.

SDS-ovom poslaniku Darku Babalju zasmetala je himna i zastava nepriznatog Kosova. I to što su sportskoj manifestaciji prisustvovali gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i kolega iz poslaničkih klupa - Miroslav Vujičić.

Zbog prisustva manifestaciji čiji je organizator bio DŽudo savez Srpske, a tehnički suorganizator trofejni klub "Famos", Babalj od Ćosića i Vujičića traži izvinjenje.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva izražava zadovoljstvo, jer je Grad bio domaćin uspješno organizovanog takmičenja, ali i žaljenje što je sport uvučen u ralje politike.