latinica  ћирилица
02/09/2024 |  22:18 | Autor: SRNA

Ćosić: Ne nasjedati na populističku politiku onih koji ne vole Srpsku

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da u Republici Srpskoj nijedna zastava, koja nije zastava Srpske, neće biti trajno obilježje, biće uklonjena i kažnjeni oni koji je postave.
Ljubiša Ćosić - Foto: RTRS
Ljubiša ĆosićFoto: RTRS

- Nikakvo obilježje osim Republike Srpske duže od sat vremena ne može trajati u Srpskoj - rekao je Ćosić Srni nakon što su pripadnici Gorske službe spasavanja iz Sarajeva nezakonito postavili zastavu BiH na Košuti, jednom od vrhova Јahorine.

On je poručio da se mora njegovati kult zastave Republike Srpske.

- Mi treba da težimo trajnim obilježjima koja asociraju na ono što su simboli Republike Srpske. Zastava, grb, grb Nemanjića, grb Srbije i svi oni spomenici kulture sjećanja i pamćenja koji asociiraju na ono što je dato za Republiku Srpsku - rekao je Ćosić.

On je naglasio da je to je jedini ispravni put, a da je sve ostalo što se ovih dana dešava samo kratkoročni populizam.

Ćosić je dodao da se upravo zbog toga u gradu Istočno Sarajevo i bave onim što se zove kultura sjećanja i pamćenja.

- Trajno postavljamo obilježja Republike Srpske koja kroz buduće vijekove treba da usmjeravaju nove generacije na ono što jeste Republika Srpska i šta su njena obilježja - naveo je Ćosić.

On je istakao da se ni na koji način ne smije pristati na populističku politiku "ljudi koji ne vole Republiku Srpsku i koji se takmiče na način kako će pronijeti neku ratnu zastavu kroz Srpsku ili oskrnaviti neku tablu".

- To su stvari na koje mi ne smijemo nasjedati. Mi moramo da njegujemo ono što se zove kult zastave i da budemo svjesni da svakog trenutka kada radimo nešto da to traje, ne za našeg vremena, nego za vremena budućih generacija - poručio je Ćosić.