latinica  ћирилица
02/09/2024 |  22:52 | Autor: SRNA

Vučević: Svi mogu doći u Srbiju osim lica sa potjernica

Predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da svi mogu da dođu u Srbiju, osim onih koji su na potjernicama Interpola i drugih država.
Miloš Vučević (foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr) -
Miloš Vučević (foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr)

- Danas sam prvi put upoznao /premijera Hrvatske Andreja/ Plenkovića, ja sam skoro postao premijer Srbije. Biće prilike da razgovaramo. Svi mogu da dođu u Srbiju, osim onih koji su na potjernicama Interpola i drugih država - rekao je Vučević hrvatskim novinarima na Bledu u Sloveniji.

Odgovarajući na pitanje u vezi sa nedavno uhapšenim licem za koje se sumnja da je hrvatski špijun, Vučević je rekao da je to lice srpskog porijekla, da ne zna da li ima hrvatsko državljanstvo i da se s njim postupa u skladu sa zakonom.

Bezbjednosno-informativna agencija Srbije je 26. avgusta, u saradnji sa drugim državnim organima, na području Beograda sprovela kontraobjaveštajnu operaciju hapšenja hrvatskog špijuna a ta akcija je, prema pisanju "Večernjih novosti", rezultat višemjesečnog operativnog rada BIA i nastavak suzbijanja špijunskog i destruktivno-subverzivnog delovanja hrvatske obavještajno-bezbjednosne službe SOA.

Vučević je danas u Sloveniji učestvovao u radu 19. Bledskog strateškog foruma.