latinica  ћирилица
03/09/2024 |  07:46 ⇒ 07:48 | Autor: TANЈUG

U Hrvatskoj uhapšen bjegunac iz zatvora u Srbiji

U Hrvatskoj je uhapšen državljanin Srbije (48) za kojim je raspisana međunarodna potraga Interpola RS zbog bijega s odsluženja zatvorske kazne u Srbiji, a u istoj akciji uhapšena su još tri strana državljanina, saopšteno je PU zagrebačke.
Policija Hrvatske - Foto: RTRS
Policija HrvatskeFoto: RTRS

U ponedjeljak ujutru policijski službenici Policijske uprave zagrebačke (PUZ) u kući na području Sesveta pronašli su i uhapsili državljanina Republike Srbije starosti 48 godina i još trojicu stranih državljana koji su bili s njim u kući, saopštili su iz PUZ-a, prenosi Hina.

Kako je navedeno, policija je došla saznanja da se u kući u Sesvetama nalazi strani državljanin za kojim je raspisana međunarodna potraga Interpola Republike Srbije zbog bijega s odsluženja zatvorske kazne u i Srbiji.

Iz hrvatske policije su saopštili da je muškarac (48) odveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicijskog postupka, dok su ostali muškarci dovedeni u službene prostorije policije.

Zbog nezakonitog boravka na teritoriji Hrvatske uhapšeni su i 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i 34-godišnji državljanin Crne Gore, dok je kod 19-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine s regulisanim statusom u Hrvatskoj pronađeno 3, 9 grama marihuane, izvijestili su iz hrvatske policije.