latinica  ћирилица
03/09/2024 |  08:41 | Autor: RTS

Siner i De Minor bez većih problema do četvrtfinala Јu-Es opena

Prvi teniser svijeta Јanik Siner i Australijanac Aleks de Minor izborili su plasman u četvrtfinale Јu-Es opena. Italijan je u osmini finala bez izgubljenog seta savladao Amerikanca Tomija Pola, dok je De Minor pobijedio sunarodnika DŽordana Tompsona sa 3:1.
Јanik Siner (foto: EPA-EFE/JOHN G MABANGLO) -
Јanik Siner (foto: EPA-EFE/JOHN G MABANGLO)

Јanik Siner će drugi put u karijeri igrati u četvrtfinalu Јu-Es opena.

Ranom eliminacijom Karlosa Alkaraza i Novaka Đokovića otvorio mu se put do druge grend slem titule, ali moraće prvo u četvrtfinalu da se suoči sa Danilom Medvedevom, petim teniserom svijeta, koji vodi sa 7:5 u međusobnim duelima sa Italijanom.

U osmini finala, Tomi Pol je bio lak zalogaj za Sinera. Pružio je Amerikanac snažan otpo u prva dva seta i primorao lidera na ATP listi da igra dva taj-brejka, ali ništa više od toga. U trećem setu mu je ponestalo snage i volje, pa je uzeo samo jedan gem - 7:6(7:3). 7:6(7:5), 6:1.

Plasman u četvrtfinale izborio je i Australijanac Aleks de Minor, koji je u osmini finala sa 3:1 pobijedio sunarodnika DŽordana Tompsona.

Deseti reket svijeta suvereno je ušao u meč i u prvom setu sa nulom počistio Tompsona.

Previše se opustio i dozvolio sebi da izgubi drugi set (3:6), ali je posljednja dva ponovo bez većih problema riješio u svoju korist, mada je u četvrtom morao da juri brejk zaostatak - 6:3, pa 7:5.

Australijanac će u četvrtfinalu, svom drugom u Njujorku, a trećem uzastopnom na grend slemovima, igrati protiv Britanca DŽeka Drejpera.

U preostala dva četvrtfinala sastaće se Amerikaanc Tejlor Fric i Aleksandar Zverev iz Njemačke, odnosno bugarski teniser Grigor Dimitrov i Frensis Tijafo, još jedan Amerikanac.