latinica  ћирилица
03/09/2024 |  08:47 ⇒ 09:08 | Autor: RTRS

Fond PIO pozvao korisnike porodične penzije da dostave potvrdu o redovnom školovanju

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike porodične penzije - djecu na redovnom školovanju da u toku mjeseca septembra i oktobra, za školsku 2024/2025 godinu, vrši obezbjeđivanje i evidentiranje potvrde o redovnom školovanju.
Fond PIO - Foto: RTRS
Fond PIOFoto: RTRS

- Za djecu korisnike porodične penzije, uzrasne dobi 15-19 godina, koji pohađaju srednju školu potvrdu o redovnom školovanju potrebno je dostaviti Fondu PIO, najkasnije, do 23. septembra 2024. godine. Za djecu korisnike porodične penzije, studente, uzrasne dobi 19-26 godina, potvrdu o redovnom školovanju potrebno je dostaviti do 24. oktobra 2024. godine. Za dostavljanje školske potvrde za studente Fond će poziv ponoviti još jednom, u toku mjeseca oktobra 2024. godine - navodi se u saoopštenju Fonda PIO.

Fond PIO pozvao je korisnike porodične penzije - djecu na redovnom školovanju da školsku potvrdu dostave blagovremeno u najbližu poslovnicu Fonda PIO, za korisnike u Republici Srpskoj, a za korisnike sa prebivalištem van Republike u nadležnu filijalu Fonda PIO, kako bi se isplata porodične penzije mogla vršiti redovno i bez prekida.

O obavezi dostavljanja potvrde o redovnom školovanju Fond korisnike obavještava i putem pisane poruke na čeku prilikom isplate penzije za mjesec avgust i septembar 2024. godine.

- Nedostavljanje potvrde o redovnom školovanju, u navedenom roku, predstavlja da se dijete - korisnik porodične penzije više ne nalazi na redovnom školovanju, nakon čega se vrši obustava isplate porodične penzije. Za dostavljene školske potvrde Fond PIO, u okviru zakonskog postupanja, zadržava pravo da izvrši provjeru ispravnosti kod  škole ili fakulteta, kao izdavaoca tog dokumenta - dodaje se u saopšptenju.