latinica  ћирилица
03/09/2024 |  09:46 ⇒ 09:48 | Autor: RTRS

Ovacije za film "The Brutalist" na filmskom festivalu u Veneciji (FOTO)

Na 81. Venecijanskom filmskom festivalu prikazan je film "The Brutalist", koji je napisao i režirao Bredi Korbet. Iako ovaj film nije privukao veliku pažnju prije samog festivala, čini se da su posjetioci njime oduševljeni.
Edrien Brodi (Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI) -
Edrien Brodi (Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI)

Deadline piše kako je film dobio 13 minuta duge ovacije.

Edrijen Brodi, koji ima glavnu ulogu, bio je savladan emocijama dok je trajao aplauz. Glumac je brisao suze i držao ruke na glavi dok su svjetla reflektora bila uperena u njega.

Film traje tri sata i 35 minuta. Iako film toliko dugo traje da je bila potrebna pauza od 15 minuta, to nije smetalo posjetiocima koji su ga pogledali do samog kraja.

The Brutalist prati 30 godina života arhitekte Lasla Tota (Edrijen Brodi), Јevreja koji je preživio holokaust. Nakon završetka Drugog svjetskog rata, sa suprugom Eržebet (Felisiti DŽons) odlazi iz Mađarske u Ameriku kako bi doživio "američki san".

Laslo isprva trpi siromaštvo i poniženje, ali ubrzo sklapa ugovor s tajanstvenim i bogatim klijentom, koji će promijeniti tok njegovog života.

Uz Edrijena i Felisiti, u filmu glume još i Gaj Pirs, DŽo Alvin, Stejsi Martin, Alesandro Nivola, Isak De Bankole, Rafli Kasidi i Ema Lerd.