latinica  ћирилица
03/09/2024 |  10:53 ⇒ 11:33 | Autor: RTRS

Dva lica lišena slobode, pronađen kokain i marihuana (FOTO)

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u okviru operativnih aktivnosti usmerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, lišili su slobode lice V.S. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela "neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" i "napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti".
Oduzeta droga - Foto: Ustupljena fotografija
Oduzeta drogaFoto: Ustupljena fotografija

Slobode je lišeno i lice L.P. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela "neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" i "sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje".

- Prilikom sprovođenja aktivnosti izasutavljanja i kontrole, lice V.S. koje je upravljalo putničkim vozilom se oglušilo na zakonito izdato naređenje policijskih službenika i stavljajući u pogon vozilo kojim je upravljao izazvalo saobraćajnu nezgodu, kojom prilikom su nastala oštećenja na dva službena vozila Ministarstva unutrašnjih poslova - navodi se u saopštenju MU-a Srpske.

Takođe, lice S.V. i L.P. su nakon zasutavljanja, izašla iz vozila, te se dala u bijeg trčeći prema koritu rijeke Vrbas, kojom prilikom je lice L.P. pokušalo odbaciti i uništiti pvc vrećicu u kojoj se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "kokain".

- Lice L.P. i jedan policijski službenik su zadobili tjelesne povrede i ljekarska pomoć im je ukazana u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluka - saopšteno je iz MUP-a.

Foto: Ustupljena fotografija

U saopštenju se navodi da na osnovu naredbe Okružnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, istog dana su izvršeni pretresi stana i drugih prostorija u Banjaluci, koje koriste navedena lica, kao i putničkog vozila, koje koristi lice V.S., kojom prilikom je ukupno pronađeno i oduzeto oko 138,6 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "kokain", oko 21 gram zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "marihuanu", digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

- Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, lica V.S. i L.P. će danas uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka - navodi se u saopštenju.