latinica  ћирилица
03/09/2024 |  11:07 ⇒ 13:25 | Autor: RTRS

Stević: KFOR da bude stub stabilnosti na Kosmetu; Minimalne šanse za dijalog (VIDEO)

Urednik Televizije Most Lazar Stević istakao je za naš Јutarnji program da KFOR treba da bude stub stabilnosti na Kosovu i Metohiji, kao i da su sve šanse za bilo kakav dijalog Beograda i Prištine minimalne.
Kosovska Mitrovica - most KFOR (foto: TANJUG/ STR/ bs) -
Kosovska Mitrovica - most KFOR (foto: TANJUG/ STR/ bs)

- Roditelji na Kosovu i Metohiji su uplašeni. Šta god da se desi, Srbi su ti koji pate i stradaju - naveo je Stević.

Dodaje, da premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti koristi svaku situaciju da pridobije glasače, jer nema ništa drugo da ponudi osim nasilja.

Stević je dodao da svi zaposleni, koji pokušavaju da uđu u svoje kancelarije, žele samo da se vrate na svoja radna mjesta.

- Ljudi sada nisu u mogućnosti da rade najpotrebnije stvari. Ugroženi su i oni koji primaju socijalna davanja. Udarac za sve Srbe, nakon zatvaranja Pošte, ukidanja dinara, zabrana uvoza robe. Kurti na ovaj čanič vrši pogrom Srba - dodaje Stević.

Podsjećamo, na sjeveru Kosova i Metohije tzv. kosovska policija peti dan drži u blokadi zgrade srpskih institucija. Više stotina zaposlenih i danas pokušava da uđe u svoje kancelarije institucija Vlade Srbije, u kojima su radili sve do prošle nedjelje.

Radnici sa sjevera KiM i dana su pokušali da dođu do svojih radnih mjesta. Vera Savić je rekla da su došli danas kao da služe narodu, zašta su i plaćeni.

- Kao što svi znate, ovo nije javni servis, samo Srba, zato što je u službi svih građana koji žive na teritoriji Kosmeta. Јa, kao radnik Opštinske uprave, imala sam prilike da izađem u susret, ne samo Srbima, nego i Albancima, muslimanima, Romima - napomenula je Savićeva.