latinica  ћирилица
03/09/2024 |  11:35 ⇒ 13:45 | Autor: sputniknews.com

Putin: Rusija će donijeti blagostanje čovječanstvu (VIDEO)

Ruski predsjednik Vladimir Putin nalazi se u zvaničnoj posjeti Mongoliji. Na centralnom trgu u Ulan Batoru dočekala ga je konjička garda i predsjednik Uhnagin Hurelsuh. Završeni su sastanci dva predsjednika u užem i širem sastavu, potpisan je paket dokumenata.
Predsjednici Rusije i Mongolije (foto: EPA-EFE/BYAMBASUREN BYAMBA-OCHIR) -
Predsjednici Rusije i Mongolije (foto: EPA-EFE/BYAMBASUREN BYAMBA-OCHIR)

Nakon potpisivanja dokumenata, ruski predsjednik Vladimir Putin zahvalio je Mongoliji što čuva sjećanja na borbu protiv nacizma i militarizma.

On je istakao da bi jedinice Oružanih snaga Mongolije mogle učestvovati u Paradi pobjede u maju 2025. godine. Na tome se trenutno radi.

Sa svoje strane, predsjednik Moldavije je izrazio uvjerenost da će Rusija postati lider u pitanjima mira, bezbjednosti i postizanja održivog razvoja.

- Uvjereni smo da će naš vječiti susjed, Ruska Federacija, postati lider u sferi uspostavljanja mira, bezbjednosti, održivog razvoja i blagostanja čovječanstva širom svijeta, kao i da će dati svoj vrijedan doprinos jačanju povjerenja, međusobnog poštovanja i saradnje između zemlje - rekao je mongolski predsjednik.