latinica  ћирилица
03/09/2024 |  11:54 ⇒ 14:17 | Autor: RTRS

Banjaluka: Otvoren sistem za naplatu ulaska vozila u Univerzitetski grad (FOTO/VIDEO)

U Banjaluci je otvoren rekonstruisani dio saobraćajnice i sistem za naplatu ulaska motornih vozila u zaštićeno područje Univerzitetskog grada.
Naplatna kućica Kampus - Foto: RTRS
Naplatna kućica KampusFoto: RTRS

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir i rektor banjalučkog Univerziteta, Radoslav Gajanin.

Budimir je rekao je da će nova saobraćajnica i sistem za naplatu ulaska motornih vozila u zaštićeno područje Univerzitetskog grada u Banjaluci značajno doprinijeti povećanju bezbjednosti unutar Kampusa.

- Tragičan događaj u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" bio nam je opomena da moramo povećati bezbjednost i kontrolu onih koji ulaze i izlaze u zaštićeno područje Univerziteta, a prvi korak je ova nova saobraćajnica i postavljanje naplatnih rampi na ulaz - rekao je Budimir.

Budimir je naveo da je dnevna karta za ulazak u zaštićeno područje pet KM, mjesečna 40 KM, a plaćanja su oslobođeni studenti i radnici Univerziteta.

- Univerzitetski grad nastavlja da se razvija, te planiramo da ovo zaštićeno područje uredimo kako bi bilo reprezentativno i prihvatljivo za organizovanje različitih događaja - rekao je Budimir.,

Gajanin je izrazio zadovoljstvo što je puštanjem u rad rampe za naplatu ulaska u zaštićeno područje Univerziteta u Banjaluci značajno povećana bezbjednost svih koji borave u ovom području.

- Uz to smo u zaštićenom području omogućili bezbjedno kretanje motornih vozila i pješaka - rekao je Gajanin.