latinica  ћирилица
03/09/2024 |  12:05 ⇒ 12:41 | Autor: SRNA

Vulin: Podla laž da Srbija ustupa "migove" Francuskoj

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je podla laž da Srbija ustupa Francuskoj svoje migove kako bi završili u Ukrajini, te da je puštena da bi pokvarila njegov predstojeći sastanak sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

- Neprijatelji bratstva Rusije i Srbije ne postoje samo na Zapadu. Ima ih čak i u Rusiji. Na laži koje treba da nas posvađaju sa Rusijom, a dolaze iz EU i NATO smo navikli, ali kada dođu iz Rusije iznenadimo se njihovom podlošću i glupošću - istakao je Vulin u svom saopštenju.

Reagujući na laži pojedinih ruskih političara, Vulin je podsjetio da Srbija dvije godine odbija da uvede sankcije Rusiji i da Ukrajini prodaje oružje, te da će tako i ostati.

- Da je predsjednik /Srbije Aleksandar/ Vučić htio da izda vjekovno bratstvo, bilo bi dovoljno da uradi bilo šta od ovoga i bio bi miljenik Zapada, a nije. Ostali smo čvrst i dosljedni prijatelj i saveznik Rusije - istakao je Vulin, koji prisustvuje ekonomskom forumu u Vladivostoku.

On je napomenuo da Srbija ima najviše tenkova sovjetskog porijekla ili tehnologije u Evropi i nijedan nije završio u Ukrajini, naglasivši da Srbi ne izdaju.