latinica  ћирилица
03/09/2024 |  13:18 ⇒ 17:10 | Autor: RTRS

Zbog droge i napada na službeno lice dvije osobe sprovedene u Tužilaštvo Banjaluka (VIDEO)

Uhapšena lica V.S. i L.P. zbog "neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga" i "napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti" sprovedeni su danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka
Sprovođenje - Foto: RTRS
SprovođenjeFoto: RTRS

Podsjećamo, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u okviru operativnih aktivnosti usmerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, lišili su slobode lice V.S. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela "neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" i "napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti".

Slobode je lišeno i lice L.P. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela "neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" i "sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje".

- Prilikom sprovođenja aktivnosti izasutavljanja i kontrole, lice V.S. koje je upravljalo putničkim vozilom se oglušilo na zakonito izdato naređenje policijskih službenika i stavljajući u pogon vozilo kojim je upravljao izazvalo saobraćajnu nezgodu, kojom prilikom su nastala oštećenja na dva službena vozila Ministarstva unutrašnjih poslova - navodi se u saopštenju MU-a Srpske.