latinica  ћирилица
03/09/2024 |  15:41 ⇒ 18:14 | Autor: RTRS

Srpska stabilna uprkos hibridnom ratu koji se vodi protiv nje (VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je na današnjoj sjednici Izvršnog komiteta i Predsjedništva SNSD-a analizirana situacija u Republici Srpskoj i toj partiji.
SNSD, konferencija za novinare - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
SNSD, konferencija za novinareFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Dodik, koji je i predsjednik Republike Srpske, rekao je da je Srpska stabilna uprkos pritiscima i sankcijama, te da bilježi rast prihoda.

On je naglasio da je na sceni hibridni rat protiv Republike Srpske, ali da neće narušiti njenu stabilnost i redovnost servisiranja obaveza.

Dodik je rekao da su sjednice Izvršnog komiteta i Predsjedništva SNSD-a održane u funkciji priprema sutrašnje sjednice Glavnog odbora u Doboju.

- Sutra imamo sjednicu Glavnog odbora u Doboju i saopštićemo naše ciljeve kada počne kampanja - istakao je Dodik.

Dodik je rekao da je SNSD organizaciono sposoban i spreman da izađe na izbore i da ima 1.800 kandidata za odbornike, od kojih je 40 odsto žena.

- Izlazimo sa listama u svim opštinama u Srpskoj, osim Kupresa gdje imamo koalicioni dogovor sa jednom strankom. Takođe, izlazimo u deset opština u Federaciji BiH - rekao je Dodik i dodao da su ciljevi stranke realni.

On je istakao da su zadovoljni stanjem u partiji, dodajući da na lokalnom nivou nema nijedne organizacije u kojoj je partija polarizovana.

Dodik je ocijenio nekorektnim to što su partije plaćale ogromne kazne zbog navodne preuranjene kampanje, istakavši da je samo SNSD do sada platio preko 100.000 KM.

- Bez obzira na sve teškoće urađen je ogroman posao i SNSD je akciono sposoban da iznese ovu kampanju i dalju borbu za Republiku Srpsku - rekao je Dodik.