latinica  ћирилица
03/09/2024 |  17:38 ⇒ 20:08 | Autor: SRNA

Elek: Bez saglasnosti se ne mogu postavljati zastave i reklame

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Јahorina" Nedeljko Elek rekao je Srni da su netačni navodi da je zastava koja uklonjena sa Košute na Јahorini bila na području federalne opštine Trnovo, jer tu nikada nije utvrđena međuentitetska linija razgraničenja.
Nedeljko Elek - Foto: RTRS
Nedeljko ElekFoto: RTRS

- Ono što mi znamo katastarskim česticama je to da se jedan dio nalazi na teritoriji federalne opštine Trnovo, a drugi na teritoriji opštine Trnovo u Republici Srpskoj - pojasnio je Elek.

On je istakao da je postavljanje zastave BiH na Јahorini direktna i bespotrebna provokacija.

 Mi, kao turistička destinacija, ne želimo ovakve slike - rekao je Elek i poručio da će se na ovakvu provokaciju uvijek odgovoriti jasno i glasno.

On je naglasio da se na teritoriji Olimpijskog centra "Јahorina" bez saglasnosti ne mogu postavljati ni zastave ni reklame.

- Kada se utvrdi međuentitetska linija, postoji komisija koja je za to nadležna, onda možemo da razgovaramo. Do tada ćemo svaki put reagovati na ovaj način - rekao je Elek.

On je poručio predsjedniku Stranke za BiH Semiru Efendiću, koji je najavio da će podnijeti krivičnu prijavu zbog uklanjanja zastave BiH na Košuti, da je njegova adresa poznata i da stoji na raspolaganju.