latinica  ћирилица
03/09/2024 |  19:52 ⇒ 19:55 | Autor: RTRS

"Dani sporta" u Prijedoru (FOTO)

U Prijedoru je otvorena treća manifestacija "Dani sporta". U okviru trodnevnih aktivnosti, najmlađim Prijedorčanima biće približene različite sportske discipline.
Dani sporta u Prijedoru - Foto: RTRS
Dani sporta u PrijedoruFoto: RTRS

Prvog dana manifestacije Prijedorčani svih generacija upoznali su se s biciklizmom, sportskim penjanjem, jedriličarstvom, kuglanjem, šahom, stonim-tenisom, kros-fitom i izviđaštvom.

- Ovo je super za nas jer stoni tenis nije toliko rasprostranjen kod nas, tako da ovo nam je super za nove članove - istakla je petnaestogodišnja Vanja Majkić, koja nepune četiri godine trenira stoni tenis.

Siniša Lukić, biciklista Bisiklističkog kluba "Kozara" smatra da je ova manifestacija sjajna prilika promociju svih sportova, ne samo biciklizma.

Najveću pažnju mališana privukao je penjački zid i zip-lajn dužine stotinu metara.

Foto: RTRS

- Mi smo postavili taj zip-lajn i on najviše pažnje privlači, da ne budemo onako negativni u kontekstu, da smo bolji od drugih, svi su sportovi dobri, ali taj zip-lajn nekako odudara od svega toga - istakao je Draško Anđelić, ispred Kluba ekstramnih sportova "Albatros".

Pokrovitelj manifestacije "Dani sporta" je grad Prijedor uz učešće sportskih klubova sa područja grada.

- Nama je kao Gradskoj upravi od inetresa da se što više djece uključi u sport, da se što više djece bavi sportom i ono što su definitivno neki pokazatelji od prethodne dvije godine, da imamo blagi porast iz godine u godinu najmlađih u svim klubovima - rekao je Aleksandar Milješić, načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije grada Prijedora

Posljednjeg dana manifestacije "Dani sporta" biće priređen svečani defile učesnika i promocija košarke, rukometa, karatea, tekvodnoa, džudoa i odbojke.