latinica  ћирилица
03/09/2024 |  20:05 ⇒ 22:28 | Autor: SRNA

Srebrenica: Na požarištu izbačeno oko 20 tona vode (VIDEO)

Na požarištu na području opštine Srebrenica izbačeno je oko 20 tona vode i gašenje požara koji je većih razmjera nego što se očekivalo nastavlja se ujutro, izjavio je direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.
Požar Srebrenica - Foto: RTRS
Požar SrebrenicaFoto: RTRS

Kusturić je rekao da je Helikopterski servis Srpske u kontaktu sa direktorom Uprave civilne zaštite i komandantom Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, kako bi pomogla u gašenju.

- Mislim da je direktor Civilne zaštite uputio molbu MUP-u Srbije za helikopter koji ima kapacitet od četiri do 4,5 tona i nadam se da će i oni ujutro da nam se pridruže, jer je ovaj požar iznad Srebrenice većih razmjera nego što smo očekivali - istakao je Kusturić.

On je rekao da je teren nepristupačan, visoka je nadmorksa visina i zato je teško gasiti požar.

- Nastavljamo ujutro u 6.00 časova i nadam se da će nam se pridružiti i kolege iz Helikopterske jedinice MUP-a Srbije - poručio je Kusturić.

 

Požar na području Srebrenice nije se proširio na stanište endemične Pančićeve omorike, izjavio je Srni direktor Nacionalnog parka "Drina" Radomir Pavlović.

Pavlović je naveo da je Helikopterski servis Republike Srpske brzo reagovao na poziv iz opštine Srebrenica i da se helikoper uključio u gašenje požara na lokalitetu Poljanci-Stari grad u srebreničkoj Mjesnoj zajednici Luka.