latinica  ћирилица
03/09/2024 |  21:30 | Autor: sputniknews.com

Radonjić i Krunić u Zvezdi

Nemanja Radonjić, bivši srpski fudbalski reprezentativac, vratio se u Crvenu zvezdu, a ugovor sa crveno-bijelima potpisao je i Rade Krunić, doskorašnji igrač Fenerbahčea.
Nemanja Radonjić (foto: arhiva/EPA-EFE/MASSIMO PICA) -
Nemanja Radonjić (foto: arhiva/EPA-EFE/MASSIMO PICA)

Radonjić, momak iz Niša koji je prošao školu Partizana, drugi put će obući dres Zvzde, šest godina od odlaska. Radonjić (28) je sa Zvezdom potpisao ugovor na dve plus jednu godinu i zadužio dres sa brojem 49. On je tada prešao u velikom transferu u Marsej, ali se nije snašao u Francuskoj.

Period između dva boravka u Zvezdi proveo je na pozajmicama u Herti, Benfiki i Torinu, sa kojim je potom potpisao trajni ugovor. Ipak, ni Italija mu nije prijala pa je prvi deo 2024. godine nosio dres španske Majorke. U Zvezdu dolazi kao veliko pojačanje za predstojeće nastupe u Ligi šampiona.

Novi fudbaler Crvene zvezde je postao Rade Krunić koji u okviru transfera stiže iz Fenerbahčea, i nosiće crveno-belu "šesticu".
Krunić je rođen 7. oktobra 1993. godine u Foči. Upravo je u lokalnoj Sutjesci započeo seniorsku karijeru, da bi pažnju fudbalske javnosti skrenuo nastupajući za Donji Srem i Borac iz Čačka.

Nakon toga, uslijedio je prelazak u Empoli za koji je na 119 utakmica postigao 13 golova, a zatim je obukao dres Milana. Krunić je za Milan odigrao 139 utakmica i postigao tri gola, a prethodnu sezonu je proveo u Fenerbahčeu i upisao 22 nastupa.

Riječ je o velikom zvezdašu i fudbaleru koji je predstavljao "motor" svake ekipe u kojoj je bio zbog svoje brzine i agresivnosti na sredini terena. Krunić je standardan reprezentativac Bosne i Hercegovine, a nema sumnje da će fudbaler koji ima skoro 300 nastupa u Seriji A biti ogromno pojačanje za tim Zvezde.