latinica  ћирилица
04/09/2024 |  07:01 ⇒ 10:34 | Autor: RTRS

RTRS, 10.30 - Svečano otvaranje Bolnice u Doboju (VIDEO)

U Doboju će danas, u prisustvu zvaničnika Republike Srpske, biti svečano otvorena novoizgrađena bolnica "Sveti apostol Luka".
Otvaranje bolnice u Doboju - Foto: RTRS
Otvaranje bolnice u DobojuFoto: RTRS

Otvaranje bolnice i otvoreni program RTRS-a, koji počinje u 10.30 časova, možete gledati na našem programu, portalu i Јutjub kanalu.

Ukupna vrijednost projekta nove dobojske Bolnice je oko 104 miliona KM, a sredstva su obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske. Bolnica raspolaže sa 450 kreveta i projektovana je da dugoročno opslužuje oko 330.000 stanovnika dobojske regije i okoline.

Bolica, između ostalog, ima glavni operacioni blok, urgentni blok sa operacionom salom, službu intenzivne medicine za nehirurške grane, salu za angiografiju, laboratoriju, porodilište, dijagnostički centar za više od 20 radioloških i drugih dijagnostičkih procedura, dnevnu ambulantnu/polikliničku uslugu sa specijalističkim konsultacijama, kao i terapijsku onkološku dnevnu bolnicu.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić rekao je da će nova Bolnica omogućiti kvalitetnije i brže pružanje usluga građanima.

Bolnicu je izgradila kineska kompanija Sinofarm.