latinica  ћирилица
04/09/2024 |  07:25 ⇒ 09:07 | Autor: Agencije

Nakon više ukrajinskih zvaničnika, i Kuleba podnio ostavku

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba podnio je ostavku na toj funkciji, saopštio je predsjedavajući ukrajinske Vrhovne rade Ruslan Stefančuk.
Dmitro Kuleba (Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET) -
Dmitro Kuleba (Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET)

On je na društvenim mrežama objavio da će Kulebin zahtjev biti razmotren na jednoj od narednih plenarnih sjednica parlamenta.

- Vrhovna rada Ukrajine primila je izjavu ministra spoljnih poslova Dmitra Kulebe o njegovoj ostavci. Zahtjev će biti razmotren na jednoj od narednih plenarnih sjednica parlamenta - naveo je Stefančuk.

Zelenski je juče smijenio zamjenika šefa Kabineta Rostislava Šurmu. Narodni poslanik Јaroslav Železnjak rekao je da je odluka donesena zbog "očigledne korupcije".

Zamjenica premijera Ukrajine i ministarka za reintegraciju privremeno okupiranih teritorija Irina Vereščuk saopštila je da podnosi ostavku.

Potpredsjednica Vlade za evropske i evroatlantske integracije Olga Stefanišina podnijela je ostavku, a prema pisanju medija, ona bi mogla da preuzme funkciju ministra pravde.

Ministar strateške industrije Ukrajine Oleksandar Kamišin, ministar pravde Denis Maljusik, ministar zaštite životne sredine i prirodnih resursa Ruslan Strilc i šef Fonda državne imovine Vitalij Kovalj takođe su u utorak podnijeli ostavke.