latinica  ћирилица
04/09/2024 |  08:38 ⇒ 10:49 | Autor: RTRS

Čiji je propust intoniranje himne i isticanje zastave samoproglašenog Kosova na prvenstvu u Istočnom Sarajevu? (VIDEO)

Predsjednik DŽudo saveza Republike Srpske Živko Milijaš rekao je da je intoniranje himne i isticanje zastave samoproglašenog Kosova na Balkanskom seniorskom prvenstvu u džudou u Istočnom Sarajevu propust starog rukovodstva Saveza koje se, tvrdi, i dalje lažno predstavlja, kao i tehničkog organizatora prvenstva - džudo kluba Famos iz Istočne Ilidže.
Živko Milijaš i Dejan Ćup - Foto: RTRS
Živko Milijaš i Dejan ĆupFoto: RTRS

Milijaš je za RTRS rekao da džudisti sa Kosova imaju pravo da se takmiče, ali ne pod zastavom i himnom jer BiH nije priznala samoproglašeno Kosovo, te je organizator trebalo da se konsultuje sa vlastima u Srpskoj o ovom pitanju, kako ne bi došlo do pomenutog propusta.

Sekretar DŽudo saveza Srpske Dejan Ćup rekao je da je Balkansko seniorsko prvenstvo veliko takmičenje i da je trebalo da bude bolje organizovano.

Ćup je dodao da takmičari iz Kosova imaju pravo da učestvuju, ali bez zastave i himne. On je istakao da ovaj propust ne bi trebalo da se koristi za političke obračune i da baca sjenku na sportski događaj.

Podsjećamo, dvodnevno Balkansko seniorsko prvenstvo u džudou u Istočnom Sarajevu, na kojem je intonirana himna i istaknuta zastava samoproglašenog Kosova, a kojem si prisustvovali i predstavnici vlasti Istočnog Sarajeva, grada pokrovitelja, poslužilo je predstavnicima opozicije za žestoke kritike i optužbe.