latinica  ћирилица
04/09/2024 |  10:10 | Autor: TANЈUG

Brnabić: Kurti na Kosmetu sprovodi otvoreno etničko čišćenje

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je ono što radi premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti stravično i da predstavlja otvoreno etničko čišćenje.
Ana Brnabić (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Ana Brnabić (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

- Sa jedne strane moram da kažem da je lijepo što to svi osuđuju, mislim, i Sjedinjene Američke Države i Evropska unija, ali pitanje je da li je to dovoljno - rekla je Brnabić za TV Prva.

Ocijenila je skandaloznim ono što rade, kako je rekla, određeni uglavnom, tajkunski mediji i njihovi analitičari, a suština tog djelovanja je da šta god uradi vlast u Srbiji, a prije svega predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, da nikada nije Kurti kriv, nego je uvijek kriv Vučić.

- Kada reagujemo recimo podizanjem vojne gotovosti, onda kukaju da smo ratni huškači i da stvaramo nestabilnost i da je to tuk na luk, a kada ne nego se oslanjamo na diplomatiju- a u ovom trenutku, vjerujte i Aleksandar Vučić i predsjednik vlade Miloš Vučević i svi ostali ozbiljno rade, to je jedna mašinerija koja radi u pozadini da sve to adresira- onda ni to nije dobro i nije dovoljno - istakla je ona.