latinica  ћирилица
04/09/2024 |  11:35 ⇒ 11:36 | Autor: TANЈUG

Pritvorenik pobjegao ispred suda, policija traga za njim

Pritvorenik M.V. (38) pobjegao je u utorak, 3. septembra prilikom transporta na suđenje u Osnovni sud u Obrenovcu, kada je odmah po izlasku iz marice onesposobio komandira.
Policija Srbije - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Policija SrbijeFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Za Tanjug je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija potvrđeno da je muškarac pobjegao iz suda gdje je trebalo da mu se sudi za ugrožavanje sigurnosti.

M.V. se požalio da mu je pozlilo i inscenirao je pad na stepenicama ispred suda kako bi savladao komandira.

Iz Uprave dodaju da je u vozilu bilo još jedno pritvoreno lice koje je kao i M.V. dovedeno na suđenje uz poštovanje svih bezbjednosnih procedura koje se preduzimaju tokom sprovođenja, a to se odnosi prije svega na činjenicu da su im bile vezane i ruke i noge.

Odmah je obaviještena policija koja je uz Službu za obezbjeđenje pokrenula intenzivnu potragu za njim.

- U sprođenju oba lica su učestvovali iskusni pripadnici Službe za obezbjeđenje Okružnog zatvora u Beogradu, a ovaj događaj je još jedna potvrda težine posla koji obavljaju komandiri najveće pritvorske jedinice u zemlji - naveli su iz Uprave.

Dodaju i da pripadnici Službe za obezbjeđenje ovog zatvora na teritoriji cijele zemlje mjesečno obave između 800 i 900 sprovođenja, uz poštovanje svih bezbjednosnih standarda.

Precizirano je da i pored preduzimanja svih bezbjednosnih mjera, sprovodi mogu biti porozna tačka u obezbjeđivanju lica lišenih slobode.

Zbog toga, kako navode, sprovode neophodnu obuku straže sa akcentom na sve izazove sa kojima se susreću zatvorske uprave u Evropi i svijetu.