latinica  ћирилица
04/09/2024 |  11:47 ⇒ 14:51 | Autor: RTRS

Višković: Nova bolnica u Doboju će biti regionalni zdravstveni centar (VIDEO)

Danas je veličenstven dan i dan kada je lako biti predsjednik vlade, jer kad dođete u poziciju da jedan ovakav objekat date na upotrebu građanima jer to nije čest događaj u životu, rekao je premijer Republike Srpske Radovan Višković na svečanosti otvaranja nove bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju.
Radovan Višković - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Radovan ViškovićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Ova vlast se nije bavila samo pričom već se bavila i djelima. Ovo je samo je jedna u nizu bolnica koje smo izgradili na prostoru Republike Srpske. Od Bijeljine, Sarajeva, Zvornika, došli smo i u Doboj, a onda imamo i naš ponos UKC Republike Srpske u Banjaluci, naglasio je Višković.

Kako je rekao, intenzivno se gradi bolnica u Trebinju, kao i u Foči, a ostaje u narednim mjesecima i rekontrukcija bolnice u Prijedoru.

- Ova ulaganja u zdravstvo su odraz snage i moći Srpske. Bolnica u Doboju nije samo zdravstveni projekat već i pobjeda nad svima onima koji imaju samo riječi kritike jer ne mogu da prepoznaju ovakva dobra djela - istakao je premijer.

Višković je naglasio da se u ovoj bolnici nalazi najsavremenija oprema 21. vijeka.

- Ovim će građanima ne samo grada Doboja već iz čitave regije i Federacije BiH biti ponuđena najkvalitetnija zdravstvena usluga. Nadam se da će ova bolnica postati regionalni zdravstveni centar - istakao je Višković.