latinica  ћирилица
04/09/2024 |  12:09 ⇒ 14:51 | Autor: RTRS

Vulin nakon sastanka sa Putinom: Zabrinuti smo zbog pritisaka na Republiku Srpsku (VIDEO)

Srbija je veoma zabrinuta zbog snažnih pritisaka da se umanji Republika Srpska i da se promijeni Dejtonski mirovni sporazum, izjavio je potpredsjednik Vlade Srbije i senator Srpske Aleksandar Vulin.
Vulin i Putin, Moskva - Foto: Ustupljena fotografija
Vulin i Putin, MoskvaFoto: Ustupljena fotografija

- Republika Srpska je takođe predmet naše velike brige, naše velike zabrinutosti, jer postoje snažni pritisci da se Republika Srpska umanji i da se Dejtonski sporazum promeni. To nije moguće ukoliko želite mir i stabilnost. Predsjednik /Srbije Aleksandar/ Vučić je najveći garant mira i stabilnosti u našoj regiji - rekao je Vulin na sastanku sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Vladivostoku.

On je zahvalio Putinu na ogromnom ličnom doprinosu razvoju odnosa Srbije i Rusije, kao i ogromnom ličnom doprinosu očuvanju istine, javio je Sputnjik.

- Hvala Vam što ste nam pomogli da se uspešno borimo protiv pokušaja donošenja rezolucije o lažnom genocidu u Srebrenici. Hvala na ličnom doprinosu u očuvanju istine i pomoći u našoj borbi da se ne donese lažna rezolucija o Srebrenici. Vi ste nas razumeli i snažno ste nas podržali. To ste uradili 2015. godine kada je Velika Britanija pokušala u Savetu bezbednosti da donese takvu rezoluciju i, kao što vidite, mi to pamtimo i ne možemo da zaboravimo Vaš lični doprinos našoj borbi za istinu o srpskom narodu - poručio je Vulin.

Vulin je tokom sastanka istakao da je i njemu i svim Srbima velika čast i privilegija što danas razgovara sa ruskim predsjednikom, uz napomenu da Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji niti će ući u NATO sve dok je na vlasti predsjednik Vučić.