latinica  ћирилица
04/09/2024 |  12:19 ⇒ 13:12 | Autor: RTRS

Zahvaljujući naporima Vlade izgrađena nova Bolnica u Doboju (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Vlada Srpske uložila ogroman napor i sredstva da izgradi novu Bolnicu u Doboju i da Srpska ima ljude spremne i sposobne da grade ovakve objekte.
ЈU Bolnica "Sveti apostol Luka" Doboj - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
ЈU Bolnica "Sveti apostol Luka" DobojFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Treba da budemo radosni svi mi koji svaki uspjeh u Republici Srpskoj obilježavamo. Nama su potrebne pobjede, a ovo je pobjeda - rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon svečanog otvaranja nove dobojske Bolnice.

On je rekao da je Vlada Republike Srpske pokazala sposobnost da može da vodi dijalog sa renomiranim kompanijama kao što je Sinofarm.

- Ponosan sam što imam priliku da svjedočim jednom velikom uspjehu, koji ne bi trebalo da bude zaboravljen. Objekat je građen u teškom vremenu, u vrijeme pandemije - rekao je Dodik i zahvalio svima, prije svega kineskim partnerima, koji su projektovali i obezbijedili finansijski kredite.

On je rekao da je zahvaljujući sinergiji Doboj jedno od strateških mjesta zajedno sa ostalim gradovima, i da to razumijevanje dovodi do ovakvih projekata.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da su u izgradnji nove Bolnice ispoštovani svi koncepti savremene organizacije i nabavljeni savrmeni aparati.

Šeranić je napomenuo i da će zdravstvenim radnicima ove bolnice biti omogućeno da uče, rade i napreduju.

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić rekao je da je nova Bolnica jedan od najvećih projekata u modernoj istoriji grada.

- Ovo je jedan od namodernijih objekata na ovom području, koji je na ponos dobojske regije i Republike Srpske - rekao je Јerinić.

Direktor Bolnice "Sveti apostol Luka" Mladen Gajić najavi je tokom ovog mjeseca preseljenje u novi objekat i da će javnost blagovremeno biti obaviještena o preseljenju, ali da to neće trajati duže od sedam dana.

- Radimo intenzivno sa našim kineskim partnerima i Ministarstvom zdravlja na dobijanju potrebnih dozvola - rekao je Gajić.

On je zahvalio rukovodstvu Republike Srpske i grada, kao i zdravstvenim radnicima koji su dali doprinos u realizaciji ovog projekta.