latinica  ћирилица
04/09/2024 |  12:44 ⇒ 13:48 | Autor: RTRS

Helikopter gasi požar u Srebrenici; Kod Ljubinja najkritičnije u selima Poljice i Veliš (VIDEO)

Situacija na požarištima kod Ljubinja i danas je teška, a najkritičnije je u selima Poljice i Veliš. Јutros je uz pomoć Helikopterskog servisa Republike Srpske nastavljeno gašenje požara u u srebreničkoj Mjesnoj zajednici Luka.
Požar Srebrenica - Foto: RTRS
Požar SrebrenicaFoto: RTRS

Na području opštine Ljubinje nakritičnije je u selima Poljice i Veliš, gdje je požar na oko 400 metara od kuća.

Riječ je o veoma nepristupačnom terenu, a stanje pogoršava gust dim. Linija požara, koju je juče popodne izazvao udar groma, duža je od deset kilometara.

Drugi krak, u nepristupačnom terenu širi se prema selima Poljice i Ubosko. Put Ljubinje – Stolac koji je juče bio zatvoren, danas je prohodan.

Gašenje šumskog požara na lokalitetu Poljanci-Stari grad u srebreničkoj Mjesnoj zajednici Luka nastavljeno je jutros uz pomoć helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Riječ je o većem požaru, a kako ističe direktor Helikopterskog servisa, Boban Kusturić, nada da će se u gašenju pridružiti i kolege iz Helikopterske jedinice MUP-a Srbije.

Šumski požar rasplamsao se i na prostoru Majevice između Lipovica i Busije i zahvatio je površinu od nekoliko desetina hektara.

Upućen je apel pripadnicima Šumskog gazdinstva "Majevica" Lopare, mještanima i svim građanima koji su u mogućnosti da pomognu u gašenju požara.

Helikopter je gasio požar i na deponiji kod Višegrada.