latinica  ћирилица
04/09/2024 |  12:50 | Autor: SRNA

Vučić: Institucije Srbije funkcionišu na Kosovu i Metohiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da na Kosovu i Metohiji funkcionišu najvažnije institucije države Srbije – zdravstvene i školske institucije.
Aleksandar Vučić (foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg) -
Aleksandar Vučić (foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg)

- Rade naše institucije – i zdravstvo i školstvo, pokušavaju da ugase sve drugo. Ne sumnjam da će probati sve, ali sam siguran da neće uspjeti - rekao je Vučić novinarima tokom obilaska radova na rekonstrukciji puta Bojić-Tekeriš.

On je izrazio žaljenje zbog onoga što radi premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti, dodajući da vidi da ne želi mir.

Vučić je rekao da bi već sutra posjetio Kosovsku Mitrovicu kada bi mu to dozvolile međunarodne i albanske snage.

- Otišao bih i u Štrpce, Kamenicu i u svako naše naselje i selo, svakog mjeseca u naše enklave - dodao je Vučić.

On vjeruje da će srpski narod opstati na Kosovu i Metohiji.

Na pitanja o litijumu, Vučić je poručio da država nikome neće dozvoliti da na bilo koji način ugrozi vode i zemljište Srbije, niti bilo šta drugo.

- Postoje spoljni i unutrašnji interesi onih koji bi želeli da Srbiju zaustave i da ona nema komparativnu prednost na putu ubrzanog razvoja - dodao je Vučić.

Povodom tvrdnji kako će Srbija Ukrajini dati svoje avione "mig", Vučić je rekao to nikada ne bi učinio i da onaj koji to tvrdi nije normalan.

Vučić je sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goranom Vesićem posjetio mjesto izvođenja radova na rekonstrukciji puta Bojić-Tekeriš na početku višednevnog boravka u Podrinju, gdje će do 9. septembra razgovarati sa građanima, učestvovati u različitim događajima i posjetiti više sela, opština i gradova.