latinica  ћирилица
04/09/2024 |  13:55 ⇒ 15:30 | Autor: RTRS

Vulin sa Putinom: Srbija neće biti teritorija sa koje se vrši antirusko djelovanje

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom na marginama Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

Vulin je istakao tokom razgovora sa Putinom da Srbija koju vodi predsjednik Aleksandar Vučić neće postati član NATO pakta, te da neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji, kao i da Srbija koju vodi Vučić "neće biti teritorija sa koje se vrši antirusko djelovanje".

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin izrazio je veliku zahvalnost predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu zbog čvrstog stava Ruske Federacije po pitanju poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i nepriznavanja lažne države Kosovo.

Vulin je istakao je da je ponosan na svoju državu Srbiju koja je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i postala dio antiruske histerije.

Posebno se zahvalio Putinu na principijelnom stavu Ruske Federacije koja je u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija glasala protiv sramne Rezolucije o Srebrenici, baš kao što je i 2015. godine, na lični poziv Vučića, predsjednik Putin spriječio donošenje britanske rezolucije u Ujedinjenim nacijama po kojoj bi Srbi bili proglašeni genocidnim narodom.

Vulin je istakao da Srbiju i Rusiju ne povezuje samo prošlost, već i zajednička budućnost.

- Za mene je velika čast što imam privilegiju da razgovaram sa Vama i vjerujte da je to veliko ohrabrenje za sve Srbe. Kada Rusija brine o Srbiji, kada joj je stalo kako živi i šta Srbija radi, onda je i nama Srbima lakše - kaže Vulin.

Kaže da Rusija nije opstala svih ovih vijekova ne bi bilo ni Srbije.

- Mi smo narodi koje povezuje ne samo zajednička prošlost, nego i budućnost. Koristim priliku da prenesem lične, srdačne, bratske pozdrave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu želju da nastavite još dugo da budete zdravi i mudri i da vodite svoju zemlju na dobrobit naroda Rusije - poručio je potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin i predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin konstatovali su u Vladivostoku da je bilateralna saradnja dvije zemalje na visokom nivou, te da se unapređenje i jačanje srpsko-ruskog sveobuhvatnog strateškog prijateljstva nastavlja na dobrobit dva bratskih naroda, srpskog i ruskog.

Povezane vijesti:

Putin rekao Vulinu: Čekamo Vučića na forumu BRIKS; Stigla i lična poruka predsjednika Srbije

Vulin nakon sastanka sa Putinom: Zabrinuti smo zbog pritisaka na Republiku Srpsku