latinica  ћирилица
04/09/2024 |  14:05 ⇒ 14:06 | Autor: SRNA

Predložen pritvor osumnjičenom za trostruko ubistvo u Sanskom Mostu

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona predložilo je danas Kantonalnom sudu u Bihaću određivanje mjere pritvora Mehemedu Vukaliću iz Sanskog Mosta koji je u ovoj opštini počinio trostruko ubistvo.
Gimnazija Sanski Most - Foto: RTRS
Gimnazija Sanski MostFoto: RTRS

Njemu je pritvor predložen zbog bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, da će uticati na svjedoke, ponoviti krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža.

Pritvor je određen i zbog toga što postoje vanredne okolnosti s obzirom da je riječ o teškom krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva.

Vukaliću se na teret stavlja krivično djelo ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

On je u ponedjeljak, 2. septembra, otpušten sa liječenja iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, nakon čega je uhapšen.

Vukalić je 21. avgusta oko 10.00 časova u prostorijama Gimnazije u Sanskom Mostu iz automatske puške ubio direktora škole N.H. sekretara N.K. i profesora engleskog jezika G.M. nakon čega je pokušao da izvrši samoubistvo.