latinica  ћирилица
04/09/2024 |  15:50 | Autor: RTRS

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu: Žalba na odluku suda da se tri lica puste iz pritvora

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu uložilo je žalbu na odluku Okružnog suda kojom su iz pritvora puštena tri lica inicijala S.G., S.B. i Ј.G.
Istočno Sarajevo - zgrada Okružnog javnog tužilaštva - Foto: SRNA
Istočno Sarajevo - zgrada Okružnog javnog tužilaštvaFoto: SRNA

- Tužilaštvo je uložilo žalbu na rješenje Okružnog suda u Istočnom Sarajevu o odbijanju prijedloga za određivanje mjere pritvora licima čiji su inicijali S.G., S.B. i Ј.G osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja - saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

Žalba je izjavljena zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i bitnih povreda odredaba krivičnog postupka.

Po naredbi Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, 26. avgusta, vršeni su pretresi na više lokacija na području opština Sokolac, Han Pijesak, Rogatica i Višegrad, a uhapšena su četiri lica, čiji su inicijali G.S, L.M, G.Ј. i Č.L, dok se direktor Šumskog gazdinstva /ŠG/ "Romanija" Strahinja Bašević predao naredni dan Okružnom javnom tužilaštvu.

Pretresi su vršeni u okviru istrage Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu koja se odnosi na nezakonita postupanja odgovornih lica u preduzeću Šume Republike Srpske i šumskih gazdinstva "Romanija" sa Sokoca, "Sjemeć" iz Rogatice, "Visočnik" sa Han Pijeska i "Panos" iz Višegrada.

Osumnjičena lica se terete da su tokom 2020. godine iskoristili svoj službeni položaj i ovlaštenja i tom prilikom nanijela štetu budžetu Republike Srpske, saopšteno je ranije iz Okružnog javnog tužilaštva.