latinica  ћирилица
04/09/2024 |  16:21 ⇒ 17:09 | Autor: SRNA

KFOR: Na mostu u Kosovskoj Mitrovici raspoređena specijalizovana jedinica

Misija KFOR-a saopštila je da su dodatna angažovanja na mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici "dio periodične obuke koju KFOR sprovodi da bi testirao svoje stare procedure i zaštitio najviše operativne standarde".
Kosovska Mitrovica - most (foto: EPA/GEORGI LICOVSKI, ilustracija) -
Kosovska Mitrovica - most (foto: EPA/GEORGI LICOVSKI, ilustracija)

U saopštenju je precizirano da su na mostu raspoređeni vojnici iz Multinacionalne specijalizovane jedinice KFOR i da KFOR prati bezbjednosnu situaciju na sjeveru.

- KFOR ostaje na oprezu. Odlučni smo da preduzmemo sve potrebne mere kako bismo nastavili sa ispunjavanjem svog mandata, da doprinesemo bezbednom okruženju za sve ljude i zajednice koje žive na Kosmetu, u svakom trenutku i nepristrasno - navedeno je u saopštenju.

Vojnici KFOR-a i danas su napravili dva kordona na sjevernoj i južnoj strani mosta, a njih tridesetak su sa punom opremom zauzeli položaje, dok je prolaz za pješake bio nesmetan, prenosi "Kosovo onlajn".

Srpske institucije sa kojih su skinute table sa srpskim natpisima već šest dana su u blokadi i srpskim radnicima koji su pokušali da uđu u njih je to onemogućeno.

Policija samoproglašenog Kosova upala je u petak, 30. avgusta, u zgrade privremenih organa Vlade Srbije u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije Fonda PIO, prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.