latinica  ћирилица
04/09/2024 |  22:15 ⇒ 22:16 | Autor: RTRS

"Opstruisanjem iz FBiH obustavljeni mnogi važni projekti" (VIDEO)

Da nema opstruisanja iz FBiH, mnogobrojni projekti na dobrobit Republike Srpske i njenog naroda, da sada su već mogli da budu odrađeni, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik za RTRS.
Novac (foto: Centralna banka -
Novac (foto: Centralna banka

Kada je riječ o budućim projektima u Srpskoj, Dodik navodi, da će sljedeće godine biti useljena bolnica u Trebinju.

- Vidjeli smo da je otvorena i bolnica u Doboju, ranije smo napravili bolnicu i u Bijeljini. Imamo kardiohirurgiju na Univerzitetskom-kliničkom centru Srpske, koju posjećuju najveći hirurzi u svijetu. Otvorili smo i Dom zdravlja u Stanarima, čeka nas otvaranje Hidroelektrane kod Kalinovika - navodi Dodik.

Ističe da se fabrike grade na sve strane, te da se stvaraju nova radna mjesta se stvaraju.

- Srpska zadržava nivo o ulaganjima. Na prostoru Laktaša se grade nove firme. Razgovaramo sa najmanje 10 kompanija, kojima su uslovi ovdje prihvatljiviji i žele pogone da otvore baš u Srpskoj - navodi Dodik.

Da nema opstruisanja iz Federacije, Dodik navodi da su do sada mogli da se odrade mnogobrojni projekti, na dobrobit Srpske.

- Da smo mogli da dobijemo gasovod, napravilo bi se mnogo fabrika. Јa nikada podmentuo nisam nogu Federaciji, a oni gdje god postoji mogućnost spriječavali su nas da se razvijamo - navodi Dodik.