latinica  ћирилица
05/09/2024 |  07:05 ⇒ 10:20 | Autor: RTRS

Talić: Banjsko-rekreativni centar u Srpskim Toplicama uskoro počinje sa radom (VIDEO)

Јedna od najuspješnijih zdravstvenih ustanova u Srpskoj je Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i ortopedsku hirurgiju "Dr Miroslav Zotović" koji je 2019. godine započeo sa realizacijom projekta "Banjsko rekreativni centar Šeher" u banjalučkom naselju Srpske toplice. Projekat je u završnoj fazi realizacije.
Goran Talić, gost Јutarnjeg programa - Foto: RTRS
Goran Talić, gost Јutarnjeg programaFoto: RTRS

Grad bi uskoro trebalo da obogati svoju turističku ponudu obnovljenim Banjsko-rekreativnim centrom u Srpskim toplicama, čije se otvaranje očekuje sa velikim nestrpljenjem među sugrađanima, ali i svima koji žele da uživaju u blagodatima termomineralnih voda.

Na mjestu nekadašnjeg bazena Šeher posjetiocima će osim bazena biti na raspolaganju slana soba, sauna, tursko kupatilo i mnoštvo drugih sadržaja.

- Sada smo u fazi opremanja namještajem, a potom će objekat biti pušten u rad – istakao je direktor Goran Talić.

Talić je u našem Јutarnjem programu naveo da će Banjsko-rekreativni centar u Srpskim toplicama pružati zdravstvene usluge iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, uz značajan terapijski i banjski dio, odnosno korištenje prirodne termomineralne vode za kombinaciju terapijskog sadržaja sa segmentom rekreacije i brige o zdravlju.

- Objekat je namijenjen svim korisnicima zdravstveno-rekreativnih usluga, pružajući mogućnost liječenja uz ljekarsku uputnicu, ali i opciju za odmor i rekreaciju za one koji žele da plate uslugu - napomenuo je Talić.

Dodao je da je objekat pod zaštitom spomenika kulture, imaće četiri bazena, terapijski, a novina je i dječiji bazen, kao i niz drugih sadržaja.

Poručio je ima veliku podršku institucija Srpske.