latinica  ћирилица
05/09/2024 |  09:33 ⇒ 09:33 | Autor: sputniknews.com

Vučić: Brzu saobraćajnicu Šabac-Loznica otvaramo 15. decembra

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će 15. decembra biti otvorena brza saobraćajnica Šabac - Loznica u dužini od 54,5 kilometara.
Aleksandar Vučić (foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg) -
Aleksandar Vučić (foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg)

Vučić je obilazeći radove na tom putu u okviru posjete Podrinju rekao da će brza saobraćajnica biti otvorena prije Svetog Nikole i izrazio zadovoljstvo onim što je do sada urađeno.

- Izgleda čudesno, završavamo do Svetog Nikole. Otvaramo brzu saobraćajnicu 15. decembra, što znači da će građani od Loznice do Beograda da stignu za maksimalno sat i 10 minuta - naglasio je Vučić.

Podsetio je da je ranije završen autoput Ruma - Šabac i da se sada završava brza saobraćajnica do Loznice i naglasio da azerbejdžanska kompanija Azvir odlično radi svoj posao.

- Hvala Azvirtu, koji zaista fantastično radi. Radnici svuda vrijedno rade. Mi sve finansiramo. Moje iskustvo govori, u posljednjih 12 godina, da je to jedna od dvije najbolje kompanije koje rade na našim projektima. Oni treba da rade i dionicu brze saobrajnice Slepčević - Badovinci. Imaćemo i autoput Kuzmin - Sremska Rača kada uspijemo da riješimo probleme sa Turcima, što je 19 km autouta ka Bijeljini i to sve ubrzano završavamo - rekao je Vučić.